Health & Care
Proper cares for your dogs
 
 
Our dogs
Happy healthy dogs...
 
We are very particular about all of our dog's health. We do everything possible to ensure we have healthy adults and puppies without hereditary conditions. We screen our labs for sound hips and elbows, and check their eyes, prcd-PRA, EIC, CNM, etc.

Ние много държим на здравето на всички наши кучета. Правим всичко възможно да се убедим, че имаме здрави кучета и бебета без наследени заболявания. Проверяваме нашите лабрадори за тазобедрена и лакътна дисплазия при оторизиран международно ветеринарен лекар, както и периодично за заболявания на очите при ветеринарен офталмолог. ДНК тестове като Прогресивна атрофия на ретината (prcd-PRA), Колапс предизвикан от физическо натоварване (EIC), Centronuclear Myopathy (CNM) и др., които правим от няколко години също за нашите кучета, гарантират здравето на новите поколения. Това са напълно предотвратими заболявания, ако родителите на бъдещите кученца са изследвани предварително. За всички изследвания са издадени сертификати, копия от които се предоставят при желание на бъдещите стопани на наши кученца.
Резултатите и информация за всяко куче може да откриете в техните профили в разделът за Нашите кучета - ТУК
Както и за предишни кучила - ТУК.


Някои полезни връзки:
Тазобедрена дисплазия +
Тазобедрена дисплазия2
Лакътна дисплазия
Хипертонична остеодистрофия
Centronuclear Myopathy (CNM) +
video
OptiGen prcd PRA
Exercise Induced Collapse (EIC) +
Колапс предизвикан от физическо натоварван
Наследствени заболявания на очите


We recommend and feed our dogs


ESSENTIAL FOODS е разработена на принципа, наречен Behavioral Optimizing Food (BOF) и е фокусирана върху оптималното здраве на домашните любимци.

Анатомичните нужди на кучето предполагат хармония в тялото. Точно това дава ESSENTIAL. Приготвя се от 35 – 40% прясно обезкостено месо – пилешко, патешко, агнешко, еленско, сьомга, пъстърва, херинга, както и цели пресни яйца. Това количество е съдържание от цялата рецепта. Всяка опаковка съдържа балансиран и пълноценен състав от 60 / 65 / 70% прясно и сушено месо, яйца и риба, и съответно 40 / 35 / 30% зеленчуци, плодове, семена, билки,
витамини и минарали.За да се запази максимално качеството и хранителната стойност, ESSENTIAL се приготвя на едва 90°C. Всички съставки са първокачествени и годни за консумация от човека.
Разбира се, не съдържа ГМО и субпродукти.
Няма нищо по-свежо и апетитно от ESSENTIAL. Тогава ще се промени представата ви за това, каква всъщност трябва да бъде храната за домашни любимци.

BOF принципът
Behavioral Optimizing Food (BOF) е принцип за възпроизвеждане на естествената храна. Това означава, че се запазват стабилни нивата на кръвната захар;
- съдържанието на прясно месо стимулира инстинкта;
- приготвена на ниска температура, храната запазва хранителната си стойност;
- плодовете, семената и билките имитират съдържанието в стомаха на плячката;
- размерът и формата на гранулите са подбрани за по-лесно сдъвкване и преглъщане.

За връзката между поведението на кучето и неговото хранене
За повечето кучета ESSENTIAL има положително въздействие върху поведението (BOF). Наши клиенти споделят, че след известно време хранене с ESSENTIAL намалява и дори изчезва неподходящото поведение на техните любимци. Възможно е да забележите, че кучето ви е по спокойно и балансирано отпреди.

Качество на живот
Древната мъдрост, че човек е това, което яде, се отнася и за кучето. Някои хора избират за своите любимци диетата BARF (Biologically Appropriate Raw Food). Причината е, че много от готовите храни влияят по различен начин на здравето и поведението на кучето. Сега, обаче, това не е необходимо. ESSENTIAL действа по същия начин, без да се налага да се справяте със сурови меса и вътрешности.


НЯКОЛКО ФАКТА, КОИТО ПРАВЯТ "ESSENTIAL" НАЙ-ДОБРИЯ ИЗБОР
- BOF принципът – абсолютна иновация, която се използва единствено в ESSENTIAL – принцип за възпроизвеждане естествената храна кучето.
- 35 / 40% прясно пилешко, патешко, сьомга, пъстърва, херинга, еленско, агнешко месо и цели пресни яйца. В резултат на високото съдържание на прясно месо, усвояемостта на храната е максимална.
- 35% сушено пилешко, патешко, сьомга, пъстърва, херинга, еленско, агнешко месо.
- Нашите рецепти се състоят от балансиран и пълноценен състав от 60 / 65 / 70% прясно и сушено месо, яйца и риба, и съответно 40 / 35 / 30% зеленчуци, плодове, семена, билки, витамини и минарали.
- Седем от нашите осем рецепти са напълно без зърнени продукти, единствено ESSENTIAL SUPERIOR LIVING съдържа 3.5% овес.
- Употреба на чисто месо, пресни цели яйца и риба - без субпродукти, без евтини заместители и смесени брашна - ясен произход на месото и яйцата като единствен източник на висококачествените и лесно усвояеми протеини в ESSENTIAL.
- ESSENTIALS не е тествана върху животни и никога няма да бъде, всички съставки са годни за човешка консумация и са много внимателно подбрани.
- Разработена и приготвена във Великобритания от почти изцяло местни продукти.
- Абсолютно точен и ясен състав, при това с пълно съответствие на действителния и посочения на опаковката количествени проценти от рецептата.
- Термична обработка: Храната се приготвя на максимална температура от 90 °C и така се запазват вкусовите качества, съставът и свойствата на всеки продукт, който участва в рецептите ни, независимо дали е месо, риба, билки или плодове.


Какво друго осигурява здравето
Всяка съставка говори сама за себе си...
Пробиотици – MOS и FOS + Люцерна
“Berry pack” – боровинки, акай бери, червениборовинки, черници
“Fruit pack” – ябълки, домати, портокали, круши
“Garden pack” – моркови, грах, спанак, карфиол
“Herb pack” – водорасли, зелен чай, джинджифил,невен, женшен
За гъвкави и здрави стави – глюкозамин, MSM, хондроитин


С първата опаковка ESSENTIAL вие променяте начина на живот на вашето куче. Като всяко живо същество и кучето има нужда от плавна и бавна промяна. Смесвайте постепенно старата храна с ESSENTIAL в продължение на 4 до 7 дни, докато напълно преминете на ESSENTIAL. Възможно е в първите седмици да забележите промяна в метаболизма. Също като хората, кучетата реагират на промени в диетата. Възможно е в началото отпадъчният продукт да бъде малко по-мек, но не бива да се притеснявате – субстанцията постепенно ще се нормализира. Това доказва качеството на ESSENTIAL. Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас за съвети и насоки.

Храна за кучета:
ESSENTIAL the BEGINNING - за бебета до 8 седмици
ESSENTIAL the BEGINNING LARGE BREED - за млади и подрастващи кучета
ESSENTIAL SUPERIOR LIVING - за възрастни и пилешко и патешко месо
ESSENTIAL ESTATE LIVING - за възрастни с агнешко и еленско месо
ESSENTIAL NAUTICAL LIVING - за възрастни със сьомга, херинга и пъстърва
ESSENTIAL STAMINA - високоенергийна храна за работещи, бременни и кърмещи кучета
ESSENTIAL CONTOUR - за кастрирани и предразположени към напълняване
ESSENTIAL OLDER - за възрастни кучета над 7 г.

ESSENTIAL OMEGA 3 OIL - 100% масло от сьомга!

www.essentialfoods.bg

Онлайн в:
All rights belong to NOELANY labradors ®
© The photos on this site are protected by copyright. The unauthorized use of the photos is illegal.